Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici D1 havarovala Felicia, zranili se čtyři lidi včetně dvou dětí

Záchranáři ÚSZS MSK zasahovali v pátek odpoledne u dopravní nehody na 340. km dálnice D1 ve směru na Ostravu. Havárie osobního vozidla byla nahlášena krátce před patnáctou hodinou.

Na místo ihned vyjely posádky ZZS ze Studénky, Oder a na pomoc vzlétl vrtulník LZS z Ostravy. K události byli vysláni i hasiči ze stanic Bílovec a Nový Jičín. Hasiči na místě spolu se zdravotníky poskytovali první pomoc celkem čtyřem zraněným, z toho dvěma dětem.

Osmiletý chlapec s poraněním hlavy byl po prvotním ošetření transportován letecky do ostravské Fakultní nemocnice. Další, šestiletý hoch, s poraněním horní končetiny a hlavy, byl pozemní posádkou, po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče, přepraven sanitním vozidlem tamtéž.

Pacientkami byly dále dvě ženy, ve věku devětadvaceti a osmašedesáti let. U první z nich záchranáři zjistili poranění hlavy a hrudníku, u druhé pak dolní končetiny.

Také tyto zraněné posádky ošetřily, zahájily podávání léků a po přípravě k transportu je přepravily do traumatologického centra ve FN Ostrava.

Hasiči pomohli naložit zraněné do vrtulníku a sanitek, zajistili místo nehody. Rovněž zabezpečili felicii před případným požárem, byla na LPG.

PhDr. Lukáš Humpl
mluvčí USZS MSK

Sdílet