Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hornosušskou věž 2012 vyhrál Martin Koliba

V sobotu 28. 7. 2012 se konal druhý ročník hasičského víceboje v modifikacích disciplín TFA „Hornosušská věž, memoriál Rudolfa Moldrzyka“

Závod byl zahájen v 10:00 hodin společným nástupem, kde byla minutou ticha uctěná památka právě Rudolfa Moldrzyka, který odešel do hasičského nebe v lednu tohoto roku. Po nástupu proběhlo rychlé seznámení s tratí a za teploty kolem 34°C byl závod zahájen. Na start se postavilo 33 závodníků z různých částí republiky, kteří svedli boj s nástrahami trati.

Trať se skládala z roztažení B hadic, překonání 2m bariéry, vytažení dvacetikilového závaží na lešení, dále následovala novinka letošní trati v podobě výstupu na schod se závažím. Tato disciplína se musela provést celkem 20× a v tomto okamžiku již někteří začali zjišťovat, že výstup do 396 schodů věže nebude jen tak nějaká jednoduchá záležitost. Před samotným výběhem věže bylo ještě nutno transportovat 70ti kilovou figurínu po určené trase a následoval výstup do věže. Tato disciplína rozhodla o výsledném pořadí.

Nutno podotknout, že do cíle se dostalo celkové startovní pole, což svědčí o velké odhodlanosti některých hasičů, kteří se ze schody ve věži bili přímo udatně.

Velký dík patří pořadatelům za celkově dobře zvládnutý závod, kdy hlavní předností a hladkého průběhu závodu bylo průběžné startování v intervalu třech minut.

Výsledky viz přílohy tohoto článku.

Ondra Fabián

Sdílet
Přiložené soubory
vysledkova listina a.pdf zobrazit online PDF 68 kB
vysledkova listina b.pdf zobrazit online PDF 59 kB