Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zachvátil halu v Jemnici, škoda je půl milionu korun, na místě zasahovalo 8 jednotek hasičů

Škodu v předběžné výši 500.000 Kč za sebou zanechal požár haly bývalého statku na ulici Slavonická v Jemnici na Třebíčsku. U požáru zasahovalo osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 18:56 hod. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Jemnice, Moravské Budějovice, Dačice a Třebíč, které posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů z Jemnice, Pálovic, Police a Třebelovic.

Původní informace hovořily o požáru výrobní haly. Po příjezdu na místo události a provedeném průzkumu však hasiči zjistili, že je požárem zasažena hala, ve které měl majitel uskladněné převážně seno a zemědělskou techniku. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Z hořící haly se jim před plameny podařilo zachránit několik kusů zemědělské techniky – například kombajn, kultivátor, pluhy atd. Traktor, který byl až na konci hořící haly se jednotkám zachránit již nepodařilo.

Snahou hasičů bylo zabránit rozšíření požáru na okolní haly, ale především na sklad pohonných hmot, ve kterém měl majitel uskladněno na 2000l nafty. Rozšíření požáru naštěstí hasiči včas zabránili. V 19:38 hod proběhla lokalizace požáru a počet zasahujících jednotek byl postupně redukován.

Likvidace požáru dosud neproběhla (stav k 09:00 hod) a na místě stále zasahují dvě jednotky hasičů.

Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet