Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na thajském souostroví Ko Lanta

S názvem thajského souostroví Ko Lanta se lze setkat v několika podobách. Vysvětlení je snadné. Thajské písmo je svými znaky obtížně přeložitelné a z tohoto důvodu najdete název Ko Lanta, či, Koh Lanta, Lanta Yai, /Lanta Noi/, či pouze Lanta. I v tomto ráji na zemi se může přihodit mimořádná událost a proto jsou zde také hasiči.

Jejich technika je postavena na japonských vozidlech značky Isuzu, požární nástavby jsou z části thajské či japonské provenience. Koncepčně vycházejí z japonské požární techniky.

Jedná se o cisternové automobilové stříkačky na dvou či tříosých podvozcích, osazených krátkou kabinou. V poslední době bylo dle dostupných informací dodáno na ostrovy i několik moderních vozidel v rámci obměny autoparku tamních hasičů. Původní technika k ním byla dodávána nejen jako nová, ale i již použitá u kolegů ve vnitrozemí Thajska.

Automobily, které vidíte ve fotogalerii článku, zachytil na souostroví Ko Lanta Michal Krsek ze serveru Planes.cz při jedné ze svých cest do Asie, konkrétně letos na jaře.

Sdílet