Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická dopravní nehoda v Českém Těšíně

Jeden mladý mrtvý řidič a pět zraněných mužů – to je výsledek dopravní nehody ve Frýdecké ulici v Českém Těšíně na Karvinsku v noci na úterý 29. 8. 2006. Dvě profesionální hasičské jednotky zasahovaly na spojnici mezi Českým Těšínem a Frýdkem-Místkem téměř šest hodin.

Srážku osobních automobilů Citroen Xsara a Opel Vectra oznámila na operační středisko hasičů Policie ČR půl hodiny po pondělní půlnoci. Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Českém Těšíně a v Karviné.

První hasičské vozidlo přijelo k dopravní nehodě ve stejném čase jako první z několika sanitek rychlé záchranné služby. Z Vectry, ležící po srážce obou osobních aut mimo vozovku, byl ihned vytažen dvaadvacetiletý řidič, kterého se ale i přes veškerou snahu záchranářů nepodařilo oživit. Ve Xsaře cestovalo celkem pět mužů středního věku, dva z nich museli hasiči vystříhat a vyprostit pomocí hydraulického zařízení. Cestujícím také poskytli předlékařskou pomoc. Čtyři zranění muži pak byli rozvezeni sanitkami do okolních nemocnic, nakonec i pátý, který se sice dokázal postavit, ale stěžoval si na bolest na prsou.

Hasiči také odpojili aku baterie, zajistili vozidla před únikem provozních kapalin a naložili silně poškozená osobní auta vlastním jeřábem na vozidla odtahové služby. Pak vozovku uklidili. Zásah byl ukončen až kolem půl sedmé, tedy za šest hodin po příjezdu hasičů k nehodě.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet