Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Na Folmavě hořela tržnice, požár způsobil milionové škody

V neděli 29. července 2012 v 1:48 hodin vypukl požár ve stáncích v tržnici Folmava. Místní prodejci se snažili uhasit oheň a zachránit zboží vlastními silami. Požár se ale rychle rozšiřoval a při příjezdu hasičů hořelo 8 stánků v plném rozsahu.

Vlivem požáru došlo k poškození drátů vysokého napětí. Hasiči museli se zásahem počkat, než pracovník ČEZ vypne dodávku elektrického proudu.

Pět jednotek na likvidaci požáru a obranu okolních objektů nasadilo 4 C a 2 vysokotlaké proudy. Hasičům zásah komplikovalo husté zakouření a vysoká teplota v místě události. Žár byl tak velký, že roztavil i venkovní světla kasina, které stojí přes parkoviště proti tržnici. Na dalších zhruba 22 stánků se oheň díky hasičům nerozšířil.

V jednom stánku se našla PB láhev, hasiči ji vynesli a zabezpečili proti výbuchu. Z jednoho požárem zasaženého stánku se ozývaly výbuchy, jednalo se pravděpodobně o drogistické zboží – parfémy, spreje apod.

Vodu k požářišti hasiči dopravovali kyvadlově z čerpacího stanoviště zřízeného u potoka na Česko-Německých hranicích.

Předpokládá se škoda 1 milion korun. Příčinu vzniku požáru šetří hasiči ve spolupráci s PČR a specializovaným pracovištěm odboru kriminalistické technické expertízy.

Zasahující jednotky:

  • HZS Domažlice
  • JSDH Domažlice
  • JSDH Folmava
  • JSDH Chodov
  • JSDH Klenčí pod Čerchovem
Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet