Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkendové požáry polí zničily na Olomoucku několik hektarů obilnin

V pátek 27. července 2012 byl v 15:26 hodin nahlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje požár pole s obilím v katastru obce Úsov.

Na místo postupně vyrazili profesionální hasiči z Litovle, Uničova a ze Zábřehu a dobrovolní hasiči z Troubelic, Mohlenice a Úsova. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří pole o rozloze asi 60 ha s obilím (ječmenem) nastojato. V době příjezdu hasičů byla plocha zasažená požárem asi 2 ha a požár se velmi rychle šířil.

Velitel zásahu povolal na pomoc další posilové jednotky s cisternami. Během hodiny hasiči požár zlikvidovali. Výše škody byla vyčíslena na 120 tisíc korun, příčina vzniku požáru se šetří.


Druhý požár byl ohlášen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v sobotu 28. července v 12:17 hodin u obce Drahanovice. Požár zachvátil pole s obilím o rozloze asi 10 × 15 metrů.

Požár během dvaceti minut zlikvidovali profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči z Drahanovic, Náměště na Hané a Senice na Hané. Podle vyjádření majitele požár způsobil škodu 5 tisíc korun, příčina se šetří.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet