Čtvrtek 16. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z dětského pokoje v Letovicích se ozýval pláč, uvnitř totiž začínalo hořet

Dětský pokoj zničil včerejší požár v rodinném domě v Nové ulici v Letovicích na Blanensku. Požár likvidovalo pět jednotek hasičů. 

Obyvatelé domu uslyšeli v neděli večer pláč z dětského pokoje v prvním patře. Když se šli do pokoje podívat, uvnitř začínalo hořet. Dvouleté dítě rodiče stihli včas vynést a zavolat hasiče, oheň se ale rozšířil na celý pokoj.

Hasiči přijali hlášení o požáru ve 20.03 hodin, na místo vyjely profesionální jednotky ze stanic v Boskovicích, Kunštátu a Blansku, a dobrovolné jednotky z Letovic a Svitávky. Při jejich příjezdu byl celý pokoj o půdorysu 4 krát 4 metry v plamenech a dům byl zakouřený.

Hasiči zasahující v dýchacích přístrojích do hořícího pokoje po odpojení domu od přívodů plynu a el. energie namířili vodní proudy z chodby a pomocí nastavovacích žebříků i zvenku. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu ve 20.49 hodin a po dohašení lokálních ohnisek zlikvidovat ve 21.38 hodin.

K odvětrání kouře hasiči nasadili přetlakovou ventilaci a místo zásahu osvětlili pomocí elektrocentrály. Z domu vyklidili zbytky shořelého zařízení. Průzkum stropu nepotvrdil původní podezření, že oheň prohořel až do půdního prostoru.

Dětský pokoj včetně zařízení požár prakticky zničil, další prostory domu zasáhly zplodiny hoření. Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel HZS JmK, způsobenou škodu podle předběžného odhadu vyčíslil na 500 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet