Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní Avie v Hradci Králové srazila dítě, bylo převezeno na traumatologické centrum

Operátoři Krajského zdravotnického střediska zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje přijali dnes před desátou hodinou informaci a úrazu dítěte v Hradci Králové.

Na ulici K Sokolovně v Hradci Králové náhle vběhla holčička zpoza stojícího městského autobusu přímo do jízdní dráhy nákladního vozidla Avia. Přitom nepoužila vyznačený přechod pro chodce, který byl od místa nehody vzdálen asi 25 metrů.

Na místo dispečeři vyslali neprodleně posádku rychlé lékařské pomoci a rychlé zdravotnické pomoci. Podle prvotních informací bylo dítě při vědomí a utrpělo zranění ruky.

Za necelé čtyři minuty již bylo dítě v péči lékaře. Lékař dítě vyšetřil a ve spolupráci se záchranáři zajistil, imobilizoval pro následný transport a podal léky pro tišení bolesti.

Ještě před příjezdem hasičů a záchranářů svědci vytáhli dítě zpod vozidla. Pětiletá holčička utrpěla poranění levé ruky a v době příjezdu hasičů byla při vědomí a v péči záchranné služby. Hasiči asistovali záchranářům při naložení zraněné holčičky na nosítka.

Nehoda byla ohlášena lékařům dětského traumatologického centra urgentního příjmu ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, kde bylo pětileté dítě se středně těžkým poraněním ramene a končetiny předáno do péče připravenému traumatologickému týmu. Příčinu nehody vyšetřuje policie.

Tomáš Ježek
tiskový mluvčí
ZZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet