Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V lokalitě Peklo na Náchodsku se žena skutálela ze svahu a spadla do řeky

Na tísňovou linku 155 zavolali dnes v 09:37 svědci pádu ženy ze skály v blízkosti lokality Peklo na Náchodsku. Dispečeři Krajského zdravotnického operačního střediska vyslali na místo neprodleně vrtulník Letecké záchranné služby Královéhradec­kého kraje.

Na místo rovněž vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci z Náchoda, profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují. Posádku vrtulníku doplnil letecký záchranář z centrální hasičské stanice v Hradci Králové.


Aktualizace 11:30:

Zasahující záchranáři na místě zjistili, že původně nahlášené informace nejsou přesné. Žena přímo ze skály nespadla. Skutálela se z přibližně desetimetrového svahu a zůstala ležet v řece Metuji. Zasahující hasiči ženu vyprostili z řeky a předali do péče záchranářů. Zásah v podvěsu nakonec nebyl nutný.

Lékař letecké záchranné služby ženu vyšetřil. Žena utrpěla poranění hlavy a hrudníku. Žena byla podchlazená, protože ležela nějakou dobu v tekoucí vodě řeky Metuje.

Záchranáři poskytli ženě ošetření a tepelný komfort. Po stabilizaci byla transportována do Fakultní nemocnice v Hradci Králové na oddělení urgentního příjmu.

ZZS a HZS Hradec Králové

Foto: Michal Fanta – <a href=„http://­michalfanta.cz“>michal­fanta.cz</a>
Sdílet