Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi obcemi Napajedla a Spytihněv na Zlínsku hořelo pole, zemědělská technika stihla před plameny ujet

Po jedné hodině odpolední vyslalo operační středisko Zlín celkem pět zásahových cisternových vozidel na likvidaci požáru polního pozemku mezi obcemi Napajedla a Spytihněv na Zlínsku.

Na místo hlášeného požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů stanic Otrokovice a Zlín posílené dobrovolnými jednotkami obcí Spytihněv, Napajedla a Babice.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že došlo k požáru plochy asi 100 × 200m čerstvě posečeného pole. Na místě požáru se také nacházela zemědělská technika včetně kombajnu, jehož technická závada požár pravděpodobně i iniciovala.

Souběžně se zahájeným hasebním zásahem našich jednotek bylo prováděno oborání zasažené plochy strniště tak, aby bylo zamezeno dalšímu šíření plamenného hoření. Po asi patnácti minutách se hasičům podařilo požár lokalizovat a za dalších deset minut mohl velitel zásahu zahlásit likvidaci požáru.

V tomto případě došlo pouze k zasažení strniště, zemědělská technika, která se v době vzniku požáru po poli pohybovala, se včas dostala mimo šířící se plameny. Na rozdíl od jiných požárů poslední doby, které vznikly na území republiky v souvislosti se žňovými pracemi, se tato událost obešla bez vzniku škod.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet