Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár trávy uzavřel Husovický tunel v obou směrech, zásah hasičů trval zhruba půl hodiny

Omezení rychlosti a později i uzavření Husovického tunelu v Brně si dnes po poledni vyžádal zásah hasičů k likvidaci požáru trávy. 

K požáru hasiči vyjížděli ve 12.11 hodin. Protože hořela celá travnatá plocha nad vjezdem do tunelu ve směru od Tomkova náměstí, na místo vyjely profesionální jednotky ze stanic v Lidické, Bauerově a Zaoralově ulici, a dobrovolná jednotka z městské části Husovice.

Na místo vyjeli také policisté a pracovníci podniku Brněnské komunikace, který je provozovatelem tunelu. Kvůli riziku zakouření tunelu a pohybu požárních vozidel byla uvnitř snížena rychlost a vzápětí byl tunel v obou směrech uzavřen.

Vjezdy do tubusů od Tomkova náměstí a od Králova Pole byly uzavřeny dopravním značením, také policisté vjezdy ve 12.24 hodin zablokovali a dopravu odkláněli.

Zásah k požáru trávy na ploše zhruba 10 krát 50 metrů hasiči rozdělili na dva úseky. Rychlým a účinným vodních proudů se oheň nad tunelem ve 12.33 hodin podařilo dostat pod kontrolu a zabránit jeho šíření do okolního terénu. Likvidaci požáru hasiči ukončili ve 12.44 hodin.

Ve stejné době byl v tunelu obnoven provoz ve směru od Tomkova náměstí, krátce po 13. hodině byl tunel otevřen také ve směru od Králova Pole.

Požár zachvátil trávu a náletové dřeviny, škoda nebyla vyčíslena.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet