Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyproštění Škody Felicie z rokle a Opel Kadett pod autobusem

Dva zásahy směny „A“ HS 5 Strašnice ze dne 2. 9. 2006 respektive 3.9. ráno.

První výjezd Praha 10, Pánkova – na žádost dopravní policie jednotka vyprostila z cca 4metrové rokle osobní automobil Škoda Felicia, který tam jeho majitel „zaparkoval“. Pro vyproštění bylo nutno proklestit místo motorovou pilou, pomocí navijáku z AD 20 přiblížit vozidlo a poté ho pomocí jeřábu vyzvednout na vozovku. Vzhledem ke zcela utrženému motoru byl tento provizorně zafixován.

Druhý výjezd těsně před koncem směny – dopravní nehoda na ulici Kutnohorská v Praze 10. Jednotka ve spolupráci se ZZS vyprostila řidiče osobního vozu Opel po jeho čelním nárazu do autobusu MHD. Po předání řidiče ZZS jednotka ve spolupráci s dopravní policií odtrhla obě vozidla od sebe, osobní vozidlo odstranila na okraj vozovky a sorbentem zasypala vyteklé provozní kapaliny. Štěstí pro řidiče os. vozu bylo, že se nehoda stala kousek od autobusové zastávky a autobus tedy v době střetu prakticky stál (při větším nárazu, resp. vyšší rychlosti autobusu by řidič Kadetta nemusel přežít).

O příčinách obou nehod je možné spekulovat, pravděpodobná je nepřiměřená rychlost u druhého případu kombinovaná s vlhkou vozovkou a pneumatikami ve stavu silného ojetí. U druhého případu je dále pravděpodobné použití návykové látky (nikoliv zřejmě alkoholu). A pak že nám bodový systém přinesl zlepšení.
Sdílet