Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Opavsku se střetl osobní vlak s motorkářem, ten byl lehce zraněn

Dnes 08.08.2012 v době kolem 06:00 řídil muž ročníku narození 1976 z Otic svůj motocykl – skútr značky Honda Fes 250 ve směru od obce Otice na obec Slavkov.

Bezprostředně před železničním přejezdem si na poslední chvíli všiml přijíždějícího osobního motorového vlaku, který řídil muž ročníku narození 1967 z Opavy-Kateřinek a který jel ve směru ze železniční stanice ČD Opava-východ do železniční stanice v obci Jakartovice.

Motocyklista na vzniklou situaci reagoval intenzivním bržděním a položil svůj motocykl na pozemní komunikaci, přičemž rovněž došlo k jeho pádu na asfaltový povrch silnice.

Ke srážce mezi motocyklem a vlakem však úplně nezabránil, přičemž hmotná škoda na havarovaném motocyklu činí 40.000,– Kč a hmotná škoda na osobním motorovém vlaku byla vyčíslena na finanční částku ve výši 150.000,– Kč.

Ve vlaku v době střetu cestovala 1 osoba, která společně se strojvedoucím zranění neutrpěla. Šestatřicetiletý motocyklista byl převezen sanitním vozidlem RZS Opava na oddělení JIP Slezské nemocnice v Opavě se středně těžkým, blíže nespecifikovaným zraněním.

Orientační dechová zkouška detekčním digitálním přístrojem Drager vyzněla u strojvedoucího negativně, u motocyklisty provedena nebyla v důsledku jeho zranění, při lékařském ošetření však byl u něj nařízen odběr krve ke zjištění, zda-li v době dopravní nehody nebyl ovlivněn alkoholickými nápoji či jinými omamnými nebo psychotropními látkami a jedy.

Vše je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.

Na základě šetření Drážní inspekce na místě mimořádné události bylo zjištěno, že rozhledové poměry na železničním přejezdu byly v pořádku a strojvedoucí vlaku maximální povolenou rychlost nepřekročil.

U nehody zasahovali profesionální hasiči z Opavy a drážní hasiči z Ostravy.

Drážní inspekce

René Černohorský
Policie ČR

Sdílet