Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu v Jihlavě utrpěl zranění jeho starší majitel

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v noci u požáru v bytě v bytovém domě na ulici Pavlovova v Jihlavě. Při požáru utrpěl zranění starší majitel bytu. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na částku 20.000 Kč.

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 00:13 hod. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanice Jihlava a Polná. Žena, která požár na linku tísňového volání ohlásila uvedla, že z bytu v 1. patře vychází hustý černý kouř.

V bytě se v době vzniku požáru nacházel starší muž. Hasiči jej ze silně zakouřeného bytu vynesli ven a následně předali do péče zdravotníkům. Po nezbytném ošetření na místě události byl muž sanitním vozem převezen k dalšímu ošetření do nemocnice.

Požár v ložnici dvoupokojového bytu se hasičům podařilo velmi rychle lokalizovat za pomoci jednoho vodního proudu. Úplná likvidace požáru proběhla v 00:46 hod. Silně zakouřené prostory bytu hasiči odvětrali za pomoci přirozené a přetlakové ventilace.

Požár zasáhl část postele, lůžkoviny, noční stolek a lampičku. Naši vyšetřovatelé v tuto chvíli prověřují dvě verze, jak k požáru mohlo dojít. Jednou z verzí je technická závada na lampičce, druhou prověřovanou verzí je neopatrná manipulace s lampičkou.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet