Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pohár Vysočiny zůstal doma

I když počasí sportování pod širým nebem v posledních dvou dnech zrovna moc nepřálo, byly na Poháru Vysočiny k vidění kvalitní sportovní výkony a mezi sportovci i rozhodčími panovala dobrá nálada.

Tradiční soutěže v požárním sportu se zúčastnilo 8 družstev hasičů z kraje Pardubického, Jihomoravského a samozřejmě z kraje Vysočina.
Jubilejní 30. ročník soutěže o „Pohár Vysočiny“ v požárním sportu začal ve středu 30. srpna 2006 v odpoledních hodinách na stanici v Třebíči disciplínou „výstup do 4. podlaží cvičné věže pomocí žebříku“. Zde nejlepšího času dosáhl Libor Šťastný z Třebíče časem 15,12 s.
Pořadí družstev po první disciplíně na prvních třech místech bylo následující: 1. Blansko, 2. Třebíč, 3. Jihlava.

Druhý den soutěže – čtvrtek 31. srpna – se odehrával v nově vybudovaném areálu SDH Petrovice.
Ráno hasiči absolvovali běh na 100 m překážek, kde nejlepšího času dosáhl opět Libor Šťastný z Třebíče v čase 18,05 s.
Následovala štafeta na 4 × 100 m s překážkami, ve které zvítězilo družstvo hasičů z Blanska, 2. místo obsadilo družstvo hasičů z Třebíče a na 3. místě se umístili hasiči z Pelhřimova.
Požární útok se stal disciplínou, při které se rozhodovalo o držiteli Poháru Vysočiny. Před touto disciplínou družstvo Třebíče a družstvo Blanska dělil od sebe čas 1,2 s.
Požární útok se pořádajícím hasičům vydařil a v čase 25,12 s obsadili v této disciplíně první místo. Na 2. místě se umístili hasiči z Pelhřimova v čase 25,53 s a na 3. místě hasiči z Havlíčkova Brodu v čase 26,45 s.

A jak to dopadlo celkově?
Pohár Vysočiny vyhráli hasiči z Třebíče v celkovém čase 306,61 s. „Stříbrnou medaili“ si odváží družstvo hasičů z Blanska v čase 309,76 s a „bronzovou medaili“ hasiči z Jihlavy v čase 314,92 s.

Všem sportovcům gratulujeme a těšíme se na příští ročník Poháru Vysočiny, který se bude konat u hasičů v kraji Jihomoravském – v Blansku.


Denisa Vrbová
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina

Ilustrační foto.
Sdílet