Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Traktor začal za jízdy hořet, díky hasičům z Vratíkova se plameny nerozšířily na vlečku s obilím

Traktor Zetor dnes téměř zničil požár v obci Vratíkov na Boskovicku v okresu Blansko. Požár likvidovaly dvě jednotky hasičů.

Řidič traktoru Zetor 9641, který na vlečce z obce Okrouhlá převážel obilí, ve Vratíkově uslyšel ránu pod kabinou a vzápětí se odtud valil hustý černý dým. Traktorista stihl zastavit, ze sousedního obchodu a pneuservisu si půjčil dva ruční hasicí přístroje a před příjezdem hasičů se snažil plameny utlumit, ale oheň rychle zachvátil celou kabinu.

Hasiči hlášení o požáru přijali v 7.08 hodin, na místo vyjely dvě jednotky – profesionální ze stanice v Boskovicích a dobrovolná z Vratíkova. Místní jednotce dobrovolných hasičů, která přijela za několik minut, se oheň podařilo dostat pod kontrolu a zabránit rozšíření plamenů na vlečku s obilím.

Hasiči požár pomocí dvou vodních proudů v 7.18 hodin lokalizovali a likvidaci po ochlazení rozpáleného stroje za dalších 9 minut ukončili.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Kabinu stroje vyrobeného v roce 2000 oheň zničil, další části traktoru poškodil. Na vlečku se požár nerozšířil. Požár způsobila technická závada na brzdovém systému.

Škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 400 tisíc korun, hodnotu vlečky s obilím, kterou hasiči uchránili, pak vyčíslil na 100 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet