Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž zůstal po nehodě v autě zaklíněn, utrpěl středně těžká poranění a záchranáři ho převezli do nemocnice

Operátoři tísňové linky 155 přijali dnes po páté hodině ranní informaci o dopravní nehodě osobního automobilu na silnici mezi obcemi Vokšice a Březinou na Jičínsku.

Podle svědků, kteří nahlásili dopravní nehodu, sjelo auto z neznámých příčin mimo vozovku a zůstalo na boku. V autě cestoval jeden muž, který byl zaklíněn.

Na místo kromě Zdravotnické záchranné služby vyrazili profesionálové Hasičského záchranného sboru z Jičína a policie. Hasiči vyprostili muže, který si stěžoval na bolest zad a měl vážně poraněnou horní končetinu.

Po vyproštění byl muž předán do péče lékaře, který na místo dopravní nehody dorazil za necelých sedm minut od nahlášení nehody. Spolu s lékařem na místě zasahovalo druhé sanitní vozidlo.

Záchranáři poskytli muži komplexní zajištění pro následný transport do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Muž pro mechanismus úrazu a středně těžká zranění splňoval kritérium pro triáž pozitivitu. Jedná se o systém směřování pacientů se závažným poraněním jednoho a více tělesných systémů, které vyžadují urgentní zásah traumatologického týmu lékařů ve zdravotnickém zařízení nejvyššího typu poskytující definitivní ošetření.

Dojezd posádky rychlé zdravotnické pomoci na oddělení urgentního příjmu byl předem ohlášen a muž byl transportován v doprovodu lékaře. Lékaři již zmíněného traumatologického týmu čekali připraveni na příjezd třiadvacetiletého zraněného muže.

Tomáš Ježek
tiskový mluvčí
ZZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet