Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo narazilo do středových svodidel, zraněno bylo celkem pět lidí

Pět lidí bylo dnes v noci zraněno v autě, které se převrátilo na 46. kilometru dálnice D2 na Břeclavsku.

Řidič vozidla Renault Clio se slovenskou registrační značkou při jízdě ve směru z Brna na Bratislavu narazil do středových svodidel a auto se převrátilo na střechu. Uvnitř zůstali zaklíněni dva lidé.

Nehoda byla hasičům ohlášena v 0.46 hodin, na místo vyjely jednotky ze stanic v Břeclavi a Hustopečích. Dva zaklíněné se hasičům podařilo dostat z vraku auta bez použití hydraulického nářadí. Zraněným poskytli předlékařskou pomoc a předali je do péče zdravotníků. Ti do nemocnice převezli 22letého řidiče, 22letého spolujezdce, 20letou dívku a jejich další dva spolucestující.

Hasiči zajistili místo nehody, auto zabezpečili proti případnému požáru, zdravotníkům pomáhali při ošetřování zraněných a při jejich nakládání do sanitek. Po vyšetření a zadokumentování nehody havarované auto otočili zpět na kola a pomohli ho naložit k odtahu. Z dálnice uklidili střepy a úlomky z vozidel.

Dálnice byla ve směru na Bratislavu částečně průjezdná, při nakládání zraněných do sanitek a jejich odvozu do nemocnice bylo nutné provoz na 15 minut přerušit.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet