Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladí hasiči budou soutěžit v Poštorné

Sbor dobrovolných hasičů z Poštorné, městské části Břeclavi, pořádá v neděli 17. září 2006 tradiční soutěž v požárním sportu mladých hasičů.

V kategoriích mladší (děti do 11 let) a starší (11–15 let) budou soutěžit ve dvou disciplínách. V požárním útoku Plamen, který se od stejné disciplíny dospělých liší jen kratší tratí, a ve štafetě CTIF, která má za úkol prověřit nejen týmového ducha, ale také rychlost a obratnost soutěžících dětí při překonávání překážek.
Soutěž začíná slavnostním nástupem všech zúčastněných družstev v 10:00 hodin.
Na soutěž zavítají také hosté z partnerského města Zwentendorfu, kteří přislíbili účast kompletního dětského soutěžního družstva, které se bude účastnit zřejmě pouze štafety CTIF.
Do celkového hodnocení se bude započítávat součet dosažených umístění v obou disciplínách.
Soutěži budou přihlížet také členové okresní odborné rady mládeže, která řídí činnost mládežnických kolektivů v okrese Břeclav. Průběh předchozích závodů slibuje vyrovnané výkony všech soutěžních družstev, která se celodenního soutěžního klání zúčastní, a bude mít v rámci závodů svou pravidelnou schůzku.

V průběhu slavnostního nástupu popřejí mladí hasiči také nestorovi SDH Poštorná a stále ještě aktivnímu veliteli Zdeňku Hanákovi k jeho sedmdesátým narozeninám. Podle informací hasičů, které potvrdili také pracovníci agentury Dobrý den, se jedná pravděpodobně o jednoho z nejstarších a stále aktivních velitelů hasičů v celé ČR a pravděpodobně také ve střední Evropě, který se pravidelně účastní také ostrých výjezdů JSDH Poštorná.

V okrese Břeclav se jedná o jediné závody s požárním útokem po zahájení nového školního roku a vedoucí kolektivu mládeže je pravidelně využívají k náboru nových dětí do družstev. Ta podle místních podmínek se věnují práci s mládeží po celý zbytek školního roku.
V náplni většiny sborů není jen příprava na soutěže a účast na nich, ale ve většině případů se jedná o dlouhodobou výchovu nastupující generace hasičů. Pro některé z dětí, které vyrostly v hasičském hnutí, se jejich koníček stává celoživotním posláním.

Za SDH Poštorná David Korda, jednatel sboru

Další informace Vám rád poskytnu na telefonu: 720 479 328 nebo prostřednictvím e-mailu: david@davidkorda.com

Pozvánka ve formátu PDF
Sdílet