Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči evakuovali 47 lidí z hotelu

Ve středu 6. září 2006 v 7:11 hod. byl na operační středisko HZS LK nahlášen požár hotelového pokoje na ulici 28. října v České Lípě. Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z České Lípy a dobrovolní hasiči z České Lípy a Nového Boru.

Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že požár vznikl v 7. nadzemním patře desetipatrové budovy hotelu, který je součástí Středního odborného učiliště a Střední odborné školy Česká Lípa. V hotelovém pokoji č. 714 vzplanula matrace a nábytek a jedovaté zplodiny hoření se začaly šířit po celé budově. V době příjezdu prvních jednotek byly již evakuovány dvě třídy studentů školy. Hasiči provedli v dýchací technice průzkum ve vyšších patrech a evakuovali po vnitřním schodišti dvě další osoby z budovy hotelu. Jedna osoba se nadýchala jedovatých zplodin hoření a byla předána k ošetření záchranářům zdravotnické služby. Druhá invalidní osoba byla nepohyblivá a musela být z budovy hasiči vynesena. Požár se podařilo dostat pod kontrolu v 7:31 hod. a uhasit krátce před osmou hodinou ranní.
Příčina vzniku požáru je předmětem šetření Policie ČR. Podle vyšetřovatele HZS LK vznikla požárem škoda ve výši přibližně 250 tisíc korun. Přesnou výši škody stanoví až majitel objektu.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí HZS Libereckého kraje
Sdílet