Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Harley Davidson Firefighter Special Edition

Jedna z nejznámějších motocyklových firem, společnost HARLEY DAVIDSON, uvedla novou řadu motocyklu speciálně pro hasiče pod názvem 2007 Firefighter Special Edition.

Poprvé se tato exkluzivní řada objevila rok po útocích na WTC jako pocta hasičům, kteří zde zahynuli. Zájem byl tak velký, že firma řadu uchovala a každý rok představuje nové modely. Nyní představila modely pro příští rok.

I když se oficiální tisková zpráva nezmiňuje o útocích na WTC, všichni to cítí jako poctu těmto mužům. Sami hasiči říkají, že je to sbližuje. Jak řekl serveru Firehouse.com kapitán McRae z hasičského sboru z Oremu (Utah) :"To není jen motocykl. Většina lidí tomu nerozumí. Je to citová věc. To reprezentuje více než jen motocykl. To reprezentuje bratrství.
Svoje motocykly si navíc mohou hasiči ještě vylepšit. Internetový obchod Fireman Joes nabízí široký sortiment doplňků k motocyklům jako například různé emblémy, samolepky, znaky, blatníky, kola a mnoho dalšího, to vše s hasičskými motivy. Lze si zde zakoupit i starší motocykl z řady Firefighter Edition.

Na naše poměry nejsou ceny zrovna nejnižší, například typ King Road stojí 18 000 USD, ovšem mnoho dealerů nabízí pro hasiče slevy až 1000 dolarů. Zájemce o motocykl musí při koupi předložit služební odznak nebo průkaz, aby prokázal, že je skutečně hasič, jinak nemá šanci motocykl získat. Podobnou řadu vyrábí Harley Davidson i pro policisty nebo pro vojáky.
Sdílet