Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali muži na Třinecku vážně zraněnou nohu z pracovního šneku

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v pondělí 13. 8. 2012 večer v obci Návsí (okres Frýdek-Místek) v objektu firmy, kde kovový šnekový podavač na podávání dřeva zachytil staršímu muži pravou nohu a vtáhl ji dovnitř. Hasiči použili na jeho vysvobození brusku a hydraulický rozpínák. Muž byl s vážným zraněním kotníku předán rychlé záchranné službě.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě informováno v pondělí zhruba čtvrt hodiny po 20. hodině. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Třinci a jednotka dobrovolných hasičů z Jablunkova.

Zaměstnanec firmy obsluhoval stroj (šnekový podavač) na podávání kusů dřeva. Pravou nohu mu zřejmě zachytily a vtáhly do šneku v úrovni podlahy plastové vázací a stahovací pásky, které pak ztěžovaly hasičům záchranu končetiny.

Zaměstnance – při vědomí – objevil po neupřesněné době kolega, který ihned zavolal pomoc. Hasiči použili na odsunutí šneku na bok hydraulický rozpínák, když předtím museli rozřezat jednu součástku šneku. Zraněného muže předali rychlé záchranné službě.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet