Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na člunech hledali ztraceného vodáka, ten se opilý procházel po lese

Rozsáhlá pátrací akce po ztraceném vodákovi v Lokti na Sokolovsku skončila nečekaně. Zatímco hasiči prohledávali ze člunů koryto řeky Ohře a na průzkum dna se připravovali i policejní potápěči, hledaný muž pod vlivem alkoholu šplhal do zalesněné stráně na loketském předměstí.

O pomoc při pátrání po vodákovi požádala policie v pondělí odpoledne i hasiče. Na břehu řeky Ohře se totiž našlo oblečení vodáka včetně mobilního telefonu či peněženky. Vodáka navíc svědci viděli naposledy mířit k řece silně opilého. Hasiči na čtyřech člunech začali prohledávat koryto řeky, s pracovníky Povodí Ohře navíc domluvili zvýšení průtoku na loketském jezu tak, aby v řece pod hradem, kde se našli vodákovo osobní věci, klesla hladina.

Další hasiči společně s policisty pak procházeli oba břehy řeky a hledali ve všech zátočinách. V některých místech je zde řeka Ohře až čtyři metry hluboká, policie tak na místo povolala i své potápěče. Po třech hodinách hlídka policie na upozornění občanů z Lokte našla muže bez oblečení a stále opilého ve strání na loketském předměstí.

Zasahující jednotky:

  • HZS Sokolov (CAS 24 Scania + člun)
  • HZS Karlovy Vary (KHA 20 MB + člun)
  • JSDH Loket (CAS 8 A31, DA A31, VEA Lada Niva + člun)
  • JSDH Horní Slavkov (DA VW Transporter + člun)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet