Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičská Tatra se srazila s Mazdou

Ve středu odpoledne došlo na jedné světelné křižovatce v centru Zlína k dopravní nehodě mezi cisternou Tatra a osobním autem, když hasiči jeli k zásahu. Srážka se naštěstí obešla bez zranění, došlo jen k materiální škodě.

Dne 6. 9. 2006 ve 14:09 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při odstranění nebezpečného sršního hnízda a sršňů ve Zlíně.

Hlášení přišlo z domova dětí a mládeže v centru Zlína, kde sršni ohrožovali děti v místnostech horních pater. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a automobilovým žebřem.

Obě zásahová vozidla jela za sebou po tř. T. Bati se zapnutým světelným i zvukovým výstražným zařízením, když v centru města, na světelné křižovatce silnic u Kancelářských strojů, došlo k dopravní nehodě mezi hasičským vozem zn. Tatra a osobním autem zn. Mazda 323F.

Po vzájemném střetu předního nárazníku cisterny se zadní částí osobního auta se Mazda dostala mimo vozovku, kde vyjela přes chodník mezi strom a betonovou zídku. Po nárazu do oplocení a keřů zůstalo vozidlo stát. Řidička neutrpěla žádné zranění a i se svým spolujezdcem vystoupila z vozidla. Hasiči ihned zastavili a cisternu odstavili u vedlejší silnice. Nikdo z hasičů nebyl zraněn.

Automobilový žebř pokračoval k zásahu na likvidaci sršňů a z operačního střediska byl posílen o další zásahový vůz.

Podle prvotního šetření na místě dopravní nehody vyjížděla řidička se svým osobním autem z vedlejší silnice na hlavní jako třetí vozidlo. První dvě osobní auta zastavila po odbočení u krajnice a umožňovala průjezd blížících se hasičů. Řidička najela do křižovatky, kde podle svědků přibrzdila u středu jízdních pruhů. Řidič přijíždějící cisterny vjel sníženou rychlostí do křižovatky na červený signál a snažil se osobní auto objet. Řidička ale chtěla pravděpodobně také zabránit střetu, a proto znovu akcelerovala ve snaze vyjet z křižovatky a uvolnit průjezd hasičům. V husté městské dopravě už nemohla cisterna více uhnout a došlo ke střetu se zadní částí osobního auta.

Dopravní nehoda byla na místě zadokumentována policií a bude postoupena do správního řízení k rozhodnutí o vině a případném trestu. Dopravní nehoda si vyžádala krátkodobé a částečné omezení v jednom jízdním pruhu hlavního silničního tahu I/49 ve směru na Vizovice.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet