Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na litvínovském nádraží hořel opuštěný drážní objekt, před plameny utekli hosté i personál sousední restaurace

Hustý černý dým a šlehající plameny ze střechy opuštěného drážního objektu u litvínovského nádraží vyděsil vúterý v podvečer obyvatele Litvínova a především návštěvníky restaurace Java, která sousedí s drážním domem.

Před plameny utekli hosté i personál restaurace do bezpečí ještě před příjezdem záchranářů. Do boje s plameny se zapojilo celkem šest hasičských jednotek. Vedle profesionálních hasičů z Litvínova se k požáru drážního objektu sjeli také dobrovolní hasiči z Litvínova a Meziboří a také hasiči podniku Litvínovská uhelná, Unipetrol a drážní hasiči z Chomutova.

Velitel zásahu Miroslav Bakovský podotkl, že hořela střecha prázdného objektu soukromé společnost, který ale leží na drážním pozemku. Hasiči vedle hašení střechy museli ochlazovat i stěnu sousední restaurace Java, kterou plameny a žár ohrožovaly.

V opuštěné budově se podle strážníků scházeli hlavně bezdomovci a narkomané. Hasiči za poslední měsíc zasahovali v objektu už počtvrté, vždy ale šlo jen o malé zahoření. Tentokrát plameny zachvátily téměř celý objekt.

Při požáru naštěstí nebyl nikdo zraněn. Zásah hasičů ale přilákal velké množství zvědavců. Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů i policisté.

DENÍK.cz / Jan Vraný – <a href=„http://­mostecky.denik­.cz“>mostecky­.denik.cz</a>
Sdílet