Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Budova policejní stanice musela být uzavřena, občan přinesl obálku s nažloutlým práškem

Včera 14. srpna 2012 od 18:30 do 21:55 se z rozhodnutí HZS Strakonice uzavřela budova Obvodního oddělení policie Strakonice v ulici Na Ohradě. Důvodem uzavření budovy byla obálka s jemně nažloutlým práškem neznámého složení, kterou na obvodní oddělení přinesl občan ze Strakonic.

Obálku obdržel jako poštovní zásilku do svého trvalého bydliště adresovanou na jeho jméno. Poté co pojal podezření, že by se mohlo jednat o látku ohrožující život, přinesl ji policistům na obvodní oddělení.

V konkrétním případě policisté standardně přivolali HZS Strakonice. Velitel zásahu na místě rozhodl o uzavření obvodního oddělení do doby zjištění obsahu látky a vyloučení, že se jedná o látku ohrožující život. Obálku s neznámým obsahem následně zajistili k dalšímu rozboru.

I přesto, že došlo k uzavření Obvodního oddělení ve Strakonicích, byly nadále úkoly Policie ČR plněny policisty dalších organizačních článků Územního odboru Strakonice. Na zajištění ochrany života, zdraví a majetku občanů neměla tato událost žádný negativní vliv.

por. Mgr. Jaromíra Nováková
Policie ČR

Sdílet