Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva hasiči se zranili při požáru

V Plzni v objektu Plzeňského Prazdroje hořela ubytovna. Na místě zasahovalo přes čtyřicet hasičů a záchranářů. Hasiči nalezli v troskách hořícího domu mrtvolu jednoho muže. Při zásahu se zranili dva hasiči.Aktualizace 17:15 hod.

K požáru ubytovny na pozemku Plzeňského Prazdroje v ulici U Prazdroje č.p. 64/7 vyjížděli dnes před polednem profesionální hasiči ze všech tří plzeňských stanic, profesionální hasiči Českých drah, dobrovolní hasiči Plzeňského Prazdroje a dobrovolní hasiči z okolí. Ubytovna je majetkem pivovaru, ale má ji pronajatu firma Hur-Bor a bydleli v ní zaměstnanci této firmy, kteří pracují ve skladu pivovaru. Na místě tak zasahovalo více než 40 hasičů. Pokud jde o techniku, bylo to sedm cisteren, protiplynový automobil a autožebřík. Hasiči se po příjezdu dozvěděli, že se uvnitř nachází několik osob. Jedna osoba se zranila poté, co z objektu vyskočila, další utrpěla řezná poranění. Hasiči při průzkumu nalezli uvnitř ještě jednoho muže a vynesli ho z objektu. Byly pokusy ho přivést k životu, ale již se to nepodařilo.

Při zásahu byly zraněni dva zasahující hasiči, kteří tohoto muže z objektu vynesli. Utrpěli popáleniny a tzv. teplotní šok. Došlo u nich k přehřátí při pokusu o záchranu lidí a při vysoké teplotě se jejich vlastní pot měnil v páru a způsobil jim opařeniny. Oba byli odvezeni do nemocnice. Jeden byl již propuštěn do domácího ošetřování.

Požár se podařilo hasičům lokalizovat po hodině a půl a zlikvidovat po téměř čtyřech hodinách.. Kromě hašení museli hasiči rozebírat i konstrukce a vynášet věci. Na místě byla také Diecézní charita Plzeň, která se postarala o postižené. Po uhašení požáru byla celá budova znovu prohledána, jelikož se původně pohřešovaly další dvě osoby. Policie ČR potvrdila, že kromě těch třech postižených jsou ostatní v pořádku. Příčina požáru se vyšetřuje. V úvahu připadá nedbalost, technická závada na elektroinstalaci i úmysl. Ta poslední verze je nejméně pravděpodobná. Škoda byla předběžně vyčíslena na 2.726 tisíc korun.
Sdílet