Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Prázdniny pro SDH Semily I. končí, blíží se závod Soptík i cestování s parní stříkačkou

Ať se tomu chce věřit nebo ne, prázdninové volno již pro semilskou hasičskou jedničku skončilo. Již v sobotu 11. srpna 2012 proběhl po měsíčním odpočinku první celodenní trénink mládeže.

Vždyť za necelý týden, v neděli 18. srpna 2012, odjíždí do Brady – Rybníček u Jičína, kde pokračuje pátým závodem Soptík, soutěž mládeže pod patronací OSH Semily. Tentokráte semilští přihlásili 3 družstva, dvě v kategorii mladší a jedno starší.

Na letošním táboře počátkem července, se všichni seznámili s našim novým soutěžním speciálem, který sbor v červnu za nemalé prostředky zakoupil. Touto cestou bychom chtěli moc poděkovat všem sponzorům, kteří nám v tomto finančně vypomohli.


A co sbor ještě čeká v nejbližší době?

Do konce září bezpočet společenských akcí a i soutěží. 25. srpna 2012 se sbor již tradičně rozjede se svou historickou parní stříkačkou do Hradce Králové na Mezinárodní výstavu „Nábřeží paromilů“ a týden na to se s ní účastní oslav založení SDH Předměřice u Hradce Králové.

8. září 2012 se v Semilech koná další ročník Semilského Pecnu a sbor zde bude mít své stánky s občerstvením. Následující víkend, sobota 15. září 2012, je pro sbor obzvláště náročný.

Jedna skupina s naší mládeží odjedou do Libuně u Jičína, kde se koná poslední kolo letošního ročníku „O pohár dráčka Soptíka“ a posléze se připojí ke skupině druhé, která mezi tím již bude s naší parní stříkačkou v nedalekých Roztokách u Jilemnice.

Místní sbor u příležitosti 140tého výročí od založení pořádá nultý ročník soutěže historických parních stříkaček. Ta tuto akci bych si Vás dovolil pozvat a vím, že kdo přijede, litovat nebude.

Minimálně z toho důvodu, že na této soutěži musí všechny parní stříkačky a jejich obsluhy ukázat své maximum. Podle předběžných informací by se na této soutěži mělo setkat cca 10 těchto krásných hasičských parních plně funkčních exponátů.

Ještě si dovolím drobnou nadčasovou poznámku a pozvánku v jednom. V příštím roce, 15.června 2013, se tato soutěž uskuteční tady v Semilech, takže naše město bude opět žít těmito historickými parními stroji, pískáním z jejich píšťalek, spoustou kouře a ještě více vody.

Ladislav Bruckner – místostarosta SDH Semily I.

Sdílet