Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Technický automobil Ford Tranzit přibyl do garáží hasičů obce Zabrušany

Ford Transit 2.0 TDDi 74kW 100hp z roku 2003 byl zakoupen 14. června v jednom z autobazarů v Praze. Během prvního týdne hasiči museli zapracovat na menších úpravách.

Základem byly rozvody elektroinstalace, o které se postaral jeden z členů. Veškerá elektronika byla vymontována a rozvody nataženy znovu a to od světel, přes majáky, radiostanici až po reproduktory.

Do mřížky před chladič byla namontována dvojice stroboskopických světel, zábleskový maják pak dozadu na střechu a rampa logicky dopředu. Reproduktor VRZ byl umístěn před chladič, což napomáhá lepší slyšitelnosti. Ovládání bylo zamontováno do palubní desky, namísto rádia, radiostanice poté nad přístrojovou desku.

Finální úpravou byl již jen polep vozu bílými pruhy, nápisy HASIČI a znaky obce.

Vozidlo bylo vybaveno pro technické zásahy. Je v něm uloženo plovoucí čerpadlo, motorová pila, sada hadic a další nářadí. Do budoucna se nákladový prostor ještě upraví hliníkovými plechy s držáky a policemi.

Jednotka SDH Zabrušany dále disponuje technikou CAS 32 Tatra 815, která dříve sloužila u HZSP Doly Bílina, dále má k dispozici dvě plovoucí čerpadla (1× PH Cyklon 1 – Honda GCV 190, 1× Aquafast Frogy) a dvě motorové pily (Husqvarna, Oleo mac).

Sdílet