Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muže policisté zachránili přes sebevraždou, z půdy ho na nosítkách snesli hasiči

Buchlovičtí policisté v poslední chvilce našli a zachránili muže, který se na půdě rodinného domu pokusil o sebevraždu.

Zoufalá žena zavolala ve středu 15. srpna krátce po jedné hodině odpoledne na linku 158 s žádostí o pomoc, protože dostala od svého manžela textovou zprávu, v níž stálo: „Nemám sílu žít dál … vzpomínejte na mě v dobrém.“

Od té doby muž nepřijímal žádný hovor. Hlídka buchlovických policistů vyrazila okamžitě k domu, kde muž bydlel, přičemž nebylo jisté, jestli se tam nachází.

Branka plotu i vrata domu v obci poblíž Buchlovic byly zavřené, a tak policisté plot přeskočili, vešli do neuzamčeného domu, který prohledali, ale muže nikde nenašli. Pouze na stole v kuchyni ležel dopis na rozloučenou. Policisté si všimli žebříku a vlezli po něm na půdu.

Tam uviděli muže s lanem uvázaným kolem krku. Smyčku měl kolem krku, lano bylo napnuté a přivázané k trámu. Muž se váhou vlastního těla dusil a byl již v nekomunikativním stavu, kdy upadal do mdlob. Policisté ihned lano z jeho krku odstranili a uložili jej do vodorovné polohy.

Podařilo se jim nahmatat pulz – muž žil! Následně zajistili jeho základní životní funkce a přivolali záchrannou službu. Z půdy jej museli snést přivolaní hasiči v nosítkách. Lékař konstatoval, že pětačtyřicetiletý muž je živý a bez zranění!

Policisté, kteří muže zachránili, následně zjistili, že příčinou jeho pokusu o sebevraždu byly rodinné problémy.

por. Mgr. Aleš Mergental
Policie ČR

Sdílet