Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Beskydský pohár – den druhý

Reprezentační výběr Česká republika A zvítězil v pátek 8. 9. 2006 ve dvoudenním klání o Beskydský pohár v požárním sportu.

Druhý skončil těsně výběr Česká republika B a třetí také těsně ruská reprezentace. Čtvrté skončilo s odstupem Slovensko, pátý výběr dobrovolných hasičů ČR (SHČMS), šestý výběr ČR C a poslední polská reprezentace.

Rusové excelovali v páteční první disciplíně – výstupu do čtvrtého patra cvičné věže. Obsadili prvních sedm míst, až osmý byl Jaroslav Hrdlička z týmu ČR A. Hůř se jim vedlo v poslední, čtvrté disciplíně, požárním útoku sedmičlenných družstev, kde zvítězil výběr dobrovolných hasičů ČR.

Ruští reprezentanti si to vynahradili ve dvojboji jednotlivců (100 metrů s překážkami a výstup na věž), kde rovněž obsadili prvních sedm míst. Zvítězil Konstantin Koreško (běh: 1., věž: 2), druhý byl Nikolaj Gladkich a bronzový Denis Jefremov. Ve dvojboji byl osmý Martin Kulhavý z týmu ČR A. Milan Onderka z týmu Česká republika B, který ve čtvrtek časem 16,15 sekundy vyrovnal na 100 metrů s překážkami národní rekord, byl na věži až 15., a tak ve dvojboji skončil až desátý – jako druhý nejlepší zástupce ČR.

Beskydský pohár v požárním sportu je poslední ostrou prověrkou před Mistrovstvím světa v požárním sportu, které se koná na přelomu října a listopadu 2006 v íránském Teheránu. Požární sport se skládá ze dvou individuálních (běh 100 metrů s překážkami a výstup na věž) a dvou týmových disciplín (4 × 100 metrů s překážkami a požární útok).

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet