Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Ostrově sundávali zmatenou a rusky mluvící ženu ze střechy

Hlášení o ženě chodící po střeše skladovací plechové haly v Ostrově na Karlovarsku přijala tísňová linka v pátek odpoledne. Na místo vyrazili místní hasiči a také družstvo z karlovarské stanice i s automobilovým žebříkem. Podle oznamovatele se totiž žena chovala velmi zmateně.

Při příjezdu hasičů na místo přeskočila žena ze střechy na vedle stojící strom a po větvích vylezla do koruny stromu do výšky zhruba dvaceti metrů. Tam se usadila a odmítala s hasiči komunikovat, pouze si mluvila sama pro sebe, navíc v ruském jazyce. Žena doslova cestovala v koruně stromu, houpala se na větvích a působila velmi zmateně. Neustále tak hrozilo, že spadne dolů.

Policejní vyjednavač společně s tlumočnicí se snažili se ženou komunikovat čtyři hodiny, postupně se jim podařilo přemluvit ženu, aby ze stromu slezla opět na střechu haly a poté po žebříku dolů na zem.

Den předtím vyjížděli hasiči k podobné události, kdy ve večerních hodinách vylezl muž na sloup s elektrickým vedením. Také jeho se podařilo bezpečně dostat bez zranění dolů na zem.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania, AŽ 37 Iveco)
  • JSDH Ostrov (CAS 20 Man)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet