Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář nepřežil náraz do osobního auta u Jičína

K tragické dopravní nehodě došlo v neděli 19. srpna odpoledne na hlavní silnici č. I/35 mezi Hořicemi a Jičínem. Při srážce osobního auta a motocyklu jeden člověk zemřel a další čtyři lidé byli zraněni.

Hasiči byli o nehodě informováni deset minut před třetí hodinou odpoledne. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hořic s technickým automobilem a cisternou. Při jejich příjezdu již na místě zasahovala záchranná služba, která měla v péči všechny zraněné osoby.

Osmatřicetiletý řidič motorky byl po nárazu do levého boku osobního auta odmrštěn několik desítek metrů od místa střetu. Utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Řidič osobního vozidla byl letecky transportován do královéhradecké nemocnice, kde skončila také jedna ze spolujezdkyň. Další dvě dívky, které ve vozidle cestovaly byly s lehčím zraněním převezeny do nemocnice v Jičíně.

Hasiči provedli zajištění motorky proti požáru a úniku provozních náplní. Po vyšetření nehody provedli odklizení vraků vozidla a motorky a očistili vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet