Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo u Luhačovic se nacházelo zcela mimo komunikaci a zůstalo zaklíněno v porostu stromů

V 11:20 hodin byla na žádost policie vyslána jednotka profesionálních a dobrovolných hasičů města Luhačovice k dopravní nehodě osobního motorového vozidla Škoda Octavia, ke které došlo na okresní komunikaci mezi obcemi Řetechov a Pozlovice.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se osobní vozidlo nachází zcela mimo komunikaci a zůstalo zaklíněno v porostu vzrostlých stromů těsně u zbytků betonového objektu zarostlého lesním porostem. I přes to, že karoserie vozidla byla zdemolována ze všech směrů, nedošlo k žádnému zranění osob.

Hasiči provedli zajištění vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Pro další vyproštění vozidla bylo nutné povolat na místo jeřáb Tatra 815 AV-14 ze stanice Otrokovice.

Jednotka z Otrokovic se na místo nehody dostavila v 12:45 hodin a po ustavení jeřábu provedla vyproštění vozidla za pomoci navijáku a kladek.

Po vytažení vraku na komunikaci asistovali hasiči při jeho naložení na vozidlo odtahové služby. Místo události si následně převzala policie k dalšímu šetření příčin nehody a jednotky se postupně vrátily na své stanice.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet