Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda u Velešína. V havarovaném autě zemřeli tři lidé

Dnes krátce před 18. hodinou jel 32letý řidič osobního vozidla tov. zn. Opel Astra Caravan po silnici I/3 ve směru Velešín – Netřebice. Za obcí Velešín objížděl dvě stojící vozidla, nezařadil se včas zpět do svého jízdního pruhu, ale jel stále po středu komunikace.

V tu dobu jelo v protisměru nákladní vozidlo Volvo s návěsem – cisterna. Na to již pravděpodobně nestačil řidič osobního vozidla zareagovat a čelně narazil do přední části nákladního automobilu.

V osobním vozidle zemřely tři osoby, již zmíněný řidič, jeho partnerka (28 let) a nezletilý syn (5 let). Na místo přivolaný lékař pouze konstatoval úmrtí v důsledku mnohačetných zranění neslučitelných se životem.

Případ okamžitě začali vyšetřovat českokrumlovští kriminalisté, kteří společně s dopravními policisty uzavřeli důležitý silniční tah ke státní hranici s Rakouskou spolkovou republikou do 22. hod.

Kriminalisté budou zkoumat, co bylo příčinou dopravní nehody, byla nařízena soudní pitva a zaměří se i na technický stav vozidla Opel. Vzhledem k tomu, že se v případě zesnulých osob jednalo o občany cizí státní příslušnosti, bylo provedeno vyrozumění pozůstalých prostřednictvím konzulátu.

Během dvou dnů se jedná již o druhou tragickou dopravní nehodu na českokrumlovsku, v neděli zemřel v blízkosti obce Dolní Dvořiště motocyklista.

nprap. Bc. Milan Bajcura
Policie ČR

Sdílet