Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Likvidace požáru staré kůlny v Uničově zaměstnala čtyři jednotky hasičů, škoda je předběžně 55 tisíc

Čtyři jednotky z řad profesionálních i dobrovolných hasičů likvidovaly dnes v úterý 21. 8. 2012 požár staré kůlny v Uničově nedaleko komunikace dále na Medlov. Linka tísňového volání převzala informaci o hořícím, ale nespecifikovaném objektu krátce po šestnácté hodině.

Na místo události vyslalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje jednotky z profesionálních požárních stanic Litovel a Uničov, doplněné o dobrovolné hasiče Troubelice a místní Uničov.

Kouř byl pozorovatelný již z dálky, následný průzkum potvrdil plameny uvnitř objektu. Velitel zásahu proto ověřil informaci o vyslání dostatečného počtu jednotek a to převážně pro nutnou zásobu hasební vody.

Hasičům se naštěstí během chvíle podařilo dostat plameny pod kontrolu a nedošlo tak celkovému rozhoření na celý objekt. Postupně poté dohašovali menší ohniska a ochlazovali další vybavení v objektu. Závěrečný průzkum vyloučil možná skrytá ohniska a po celkovém odvětrání zakouřených prostor se všechny jednotky postupně navracely zpět na své základny.

K požáru se rovněž dostavil vyšetřovatel zjišťování příčin vzniku požáru, prozatím je příčina vzniku požáru v šetření a výše škody po dohodě s majitelem byla stanovena v částce 55 tis korun. Při požáru i zásahu nedošlo k žádnému zranění.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet