Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachraňovali v Opavě kocoura, visícího z okna za hlavu

Kocoura, visícího v pootevřeném okně za hlavu, museli zachraňovat v úterý 21. 8. 2012 vpodvečer v Opavě profesionální hasiči. Kocour Micin strávil na rozpáleném vnějším parapetu okna ve druhém patře domu (3. NP) zřejmě nekonečné desítky minut – na vydatném sluníčku. Hasiči jej po rychlém sundání pomocí automobilového žebříku předali viditelně vyčerpaného a dehydrovaného sousedům.

Hasiči dostali v pondělí krátce před 18. hodinou neobvyklou žádost z Opavy-Kateřinek. V plastovém okně bytového domu, pootevřeném jen na větrání, se ve velkém horku – s hlavou uvnitř, krkem skřípnutým ve „větračce“ a zbytkem těla venku na okenním parapetu – trápil v nepřirozené poloze statný kocour. Jeho nepochopitelný čin mohl způsobit buď stesk po páníčcích, nebo jen prostá kočičí zvědavost.

Na místo tedy vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje. Hasiči rychle vyjeli v koši automobilového žebříku AŽ 30 nahoru a Micina bez problémů vysvobodili.

Sousedé, kterým pak hasiči kocoura předali, slíbili, že se o něj do návratu majitelů dobře postarají a nahradí mu velkou zdravotní a psychickou újmu…

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet