Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Shořely dvě opuštěné budovy

V neděli dne 10. 9. 2006 v 17:21 hod. byl hasičům ohlášen požár v Karlových Varech – Ondřejské ulici. První jednotka se na místo události dostavila v 17:29 hod. Hasiči zjistili, že jsou požárem zasaženy dva nad sebou stojící opuštěné objekty uprostřed ulice.

Tyto objekty bylo nutno hasit souběžně. Postupně na místě zasahovaly tři jednotky profesionálních hasičů a dvě jednotky dobrovolných hasičů z Karlových Varů – Tašovic. Hasiči postupně použili pět zásahových cisteren.

Zásah byl velice složitý, protože Ondřejská ulice směrem od kolonády prudce stoupá a oba objekty jsou obtížně přístupné. V průběhu dvou hodin byl požár zlikvidován, zbývající nepřístupná ohniska jsou v současné době postupně dohašována. Hasiči požádali statika, aby posoudil stav objektů, a také zástupce města Karlovy Vary jako majitele. V současně době je Ondřejská ulice uzavřena, neprůjezdná v obou směrech a také neprůchodná pro pěší. Tato situace potrvá, dokud nebude provedeno statické zajištění objektů nebo jejich demolice.
Sdílet