Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Konec prázdnin je ve Zlínském kraji především ve znamení technických zásahů

Mimo ranního vyproštění osoby na ulici Pod Valy, byla jednotka profesionálních hasičů stanice Uherský Brod znovu požádána policií o pomoc po desáté hodině dopolední, kdy se jednalo o otevření bytu rodinného domu na ulici Pořádí . V daném případě bylo důvodné podezření na úmrtí osoby, která v domě bydlela. Po otevření domu byla osoba bez známek života opravdu hasiči nalezena. Místo události bylo následně převzato policisty.

V 13:13 hodin obdrželo operační středisko zlínských hasičů další oznámení o podezření na úmrtí osoby, tentokrát v Otrokovicích. Podle oznamovatele uživatel bytu dlouho neotvíral a domem se začal šířit podezřelý zápach. Po příjezdu jednotky hasičů z Otrokovic a otevření bytu bylo úmrtí osoby opravdu potvrzeno. Další šetření na místě zásahu bylo předáno přítomným policistům.

Další výjezd k otevření bytu a záchraně osoby přišel v 16:00 hodin v Kroměříži. Podle oznamovatele bylo slyšet volání o pomoc z bytové jednotky, kterou užívala starší paní. Hasičům se po příjezdu podařilo zjistit, že do bytu lze vniknout pootevřeným oknem. Na místě pak našli starší paní, která ležela na podlaze a ztěžovala si na bolesti nohy po pádu. Osoba byla předána k dalšímu ošetření posádce zdravotnické záchranné služby, která ji následně odvezla do nemocnice. Bytová jednotka byla zabezpečena policií.

Tento zásah však nebyl pro hasiče z Kroměříže jediným. V 15:07 hodin byla policií nahlášena dopravní nehoda dvou osobních vozidel na ulici Spáčilova. Podle prvotního oznámení došlo také ke zranění účastníků nehody. Profesionální hasiči byli na místě do pěti minut po přijetí oznámení na operační středisko.

Velitelem zásahu pak bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobních vozidel Škoda Felicia a Hyundai přímo na výjezdu z parkoviště supermarketu do hlavní cesty. V důsledku nárazu vozidel došlo ke zranění jedné osoby, která byla následně odvezena zdravotníky k dalšímu ošetření do nemocnice. Hasiči odpojili akumulátorové baterie havarovaných vozidel a zabezpečili je proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin na komunikaci. Po převzetí místa události policií se jednotka vrátila na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet