Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Příliš rychlá jízda u Smržova skončila smrtí dvacetileté spolujezdkyně

V neděli 26. srpna 2012 kolem jedenadvacáté hodiny se na silnici třetí třídy u Smržova na Královéhradecku stala tragická havárie. Šofér vlastnící řidičské oprávnění pět let jel na silnici zřejmě příliš rychle. Havárie si kromě lidského života vyžádala i dvě lehká zranění.

Třiadvacetiletý řidič osobního automobilu Honda Civic z Královéhradecka jedoucí ve směru od obce Smržov pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, stavu i povaze vozovky a po projetí levotočivé zatáčky přejel do protisměru, kde havaroval do silničního příkopu. Vůz se několikrát otočil a skončil na střeše.

Tomáš Ježek, ZZS:

Na místo dopravní nehody byla neprodleně vyslána posádka rychlé lékařské pomoci z Hradce Králové a dvě posádky rychlé zdravotnické pomoci na pomoc třem zraněným. K události vyjeli také hasiči a to ze stanic Hradec Králové – Pražská, Jaroměř a obce Černilov.

Dvacetiletá žena utrpěla velmi vážná poranění. Po vyproštění hasiči byla předána do péče lékaře. Ve spolupráci se záchranáři musely u ženy být zahájeny oživovací pokusy a lékař ženu musel napojit na přístroj pro umělou plicní ventilaci.

Tříčlenná posádka byla převezena do královéhradecké fakultní nemocnice. Řidič vyvázl s lehkým zraněním. Ve špitále se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která skončila s negativním výsledkem. Po ošetření byl řidič propuštěn do domácího léčení.

Osmadvacetiletý spolujezdec z Královéhradecka byl hospitalizován v nemocnici s lehkými zraněními.

Dvacetiletá mladá dívka z Hradce Králové, která seděla na předním sedadle spolujezdce, vážným zraněním po několika hodinách v nemocnici podlehla.

V daném úseku je nejvyšší povolená rychlost 90 kilometrů za hodinu. Podle řidiče jel v úseku více než devadesátikilo­metrovou rychlostí. Prý mohl jet 100 až 110 kilometrů za hodinu.

Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Škoda na vozidle je odhadnuta na 110 tisíc korun.

Policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody na jeden rok až šest let.

Tragickou havárii vyšetřují hradečtí policisté.

foto: David Kučera a PČR
info: nprap. Anna Pešavová, PČR

Sdílet