Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru dílny v obci Milíčeves explodovala propanbutanová lahev, další dvě hasiči z objektu vynesli

Hasiči v noci na pondělí 27. srpna likvidovali požár truhlářské dílny v obci Milíčeves na Jičínsku. Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena v 01:58 hodin.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína, dobrovolní hasiči z Jičína a obcí Slatiny, Staré Místo a Vysoké Veselí.

Jednalo se o požár hospodářského objektu, v jehož přízemí byla zřízena truhlářská dílna a patro bylo určené k ubytování. Podle prvotních informací se uvnitř měli nacházet lidé, kteří byli ubytováni právě v patře budovy.

Ještě před příjezdem hasičů navíc svědci slyšeli silný výbuch, který, jak se později ukázalo, způsobila exploze jedné ze tří propanbutanových lahví. Hasiči provedli průzkum objektu a nikoho uvnitř nenašli.

Jak se ukázalo, lidé, kteří využívali prostor k ubytování byli v té době pryč. Požár se šířil z prostoru dílny a poškodil strop v přízemí. Do patra objektu se požár nerozšířil, ubytovací prostor byl ale zakouřený.

Hasiči vynesli z domu zbývající dvě propanbutanové lahve. Požár dostali pod kontrolu v 02:38 hodin, rozebírání poškozených stropních konstrukcí a dohašování ohnisek požáru pokračovalo až do půl páté ráno, kdy byl požár zlikvidován.

Plameny zničily několik strojů a nářadí v dílně, jako brusku, pilu a velké množství frézek na opracování dřeva. Tlaková vlna po explozi navíc poškodila okna, dveře a narušila také statiku domu.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na dva miliony korun, uchráněné hodnoty na objektu činí čtyři miliony korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem dalšího šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet