Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehodu u Konecchlumí zaplatili řidiči životem, další tři osoby byly zraněny

Ve čtvrtek 30. srpna odpoledne došlo u Konecchlumí k tragické dopravní nehodě, která si vyžádala dva lidské životy.

Krátce před třináctou hodinou jel dvaašedesátiletý řidič osobním vozidelm Honda Civic ve směru od Jičína na Hradec Králové. Na rovném a přehledném úseku vjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem Hyundai Getz, které řídil třiašedesátile­tý muž.

Na místo události vyjeli ve 12:37 hodin profesionální hasiči z Jičína s technickým automobilem a cisternou. Ti vyprostili pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení těla řidičů z obou havarovaných vozidel.

Zajistili auta proti požáru a úniku provozních náplní. Po zadokumentování události Policií ČR převrátili osobní auto Hyundai zpět na kola a pomohli s naložením obou vraků na odtah.

Martina Žahourková, tisková mluvčí, HZS Královéhradec­kého kraje

Při nehodě utrpěli oba řidiči těžká zranění, kterým na místě podlehli. Ve vozidle Hyundai byla těžce zraněna osmatřicetiletá spolujezdkyně, která byla leteckou záchrannou službou transportována do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Tam byla rychlou záchrannou službou převezena i další spolujezdkyně jednašedesátiletá žena a pětiletá dívenka.

Příčina nehody a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření.

V letošním roce došlo na Jičínsku k šesti tragickým dopravním nehodám, při kterých zemřelo devět osob.

Policie ČR

Sdílet