Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hospodářská budova v Milíčevsi na Jičínsku hoří již podruhé, tentokrát v obytných prostorech

K opětovnému požáru hospodářské budovy vyjeli dnes 31. srpna dopoledne hasiči do obce Milíčeves na Jičínsku. V noci na pondělí 27. srpna zde hasiči likvidovali požár truhlářské dílny, která byla zřízena v přízemí objektu.


27.08.2012:
Při požáru dílny v obci Milíčeves explodovala propanbutanová lahev, další dvě hasiči z objektu vynesli


Patro, které bylo určeno k ubytování tehdy nebylo zasaženo. Škoda po pondělním požáru byla odhadnuta na dva miliony korun.

Dnešní událost byla hasičům ohlášena v 09:25 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína, dobrovolní hasiči z Jičína a obcí Slatiny, Staré Místo a Vysoké Veselí. Při příjezdu první jednotky na místo vycházel hustý kouř z patra a střechy domu.

Tentokrát požár zasáhl obytné prostory v prvním patře. V tu chvíli se uvnitř nikdo nenacházel. Hasiči se kvůli silnému žáru nemohli dlouho dostat do obytné místnosti, kde došlo k požáru. Požár dostali pod kontrolu krátce před jedenáctou hodinou dopoledne.


Hasiči zlikvidovali požár ve 13:25 hodin. Ohledáním místa bylo zjištěno, že požár zřejmě vypukl u schodiště do prvního patra, kde se dostal do mezistropu objektu. Došlo k poničení omítek a mezistropu.

V obytné místnosti, která nebyla plně vybavena došlo k poničení kuchyňské linky a jejího vybavení. Požár se díky včasnému zásahu hasičů nerozšířil na střechu objektu.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 300 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 3,7 miliony korun. Příčiny vzniku požáru šetří Policie ČR.

Foto: stanice Jičín

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet