Sobota 18. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V rodinném domě v Břeclavi došlo k výbuchu, muž manipuloval s dělostřeleckým granátem

Dnes před desátou hodinou dopoledne vyjely složky integrovaného záchranného systému na ulici Sokolovská v Břeclavi, kde došlo k výbuchu v rodinném domku.

Při příjezdu se na místě nacházel těžce zraněný dvaašedesátiletý muž, jenž byl po příjezdu sanitky ošetřen a převezen do brněnské nemocnice.

Při prvotním šetření nalezli policisté část čerstvě vybuchlé munice a k případu byl přivolán také pyrotechnik. Ten zajištěný nález ohledal a určil, že se jedná o dělostřelecký granát, který při manipulaci explodoval.

Odborník v současné době provádí prohlídku celého obydlí, aby vyloučil výskyt další munice. Policisté evakuovali obyvatele i ze sousedních domů a hasiči zde odpojili přívod plynu. Šetření na místě stále pokračuje.

Vzhledem k tomu, že se fragmenty vybuchlého granátu vyskytly také v přilehlé ulici, není vyloučeno, že exploze poškodila i nemovitosti v blízkém okolí. Žádáme proto občany, kteří v uvedené lokalitě bydlí a objeví další části munice, aby kontaktovali přímo policisty na Obvodním oddělení Břeclav nebo se spojili na tísňové lince 158.

O spolupráci jsme požádali také Městský úřad Břeclav, který občany kontaktuje prostřednictvím informačních SMS zpráv. U události zasahovalo hasiči PS Břeclav a SDH Stará Břeclav.

por. Mgr. Kamila Haraštová
Policie ČR

Sdílet