Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dálnici D1 ochromila série nehod

Jednu z nejdůležitějších dopravních tepen v zemi ochromila časně zrána série nehod. Silniční tah z Prahy na Brno zatarasila cisterna.

Cisterna podle policistů převážela práškový vápenec. Látka není nebezpečná. Náklad se musí přeložit do jiného vozu.

Na místo už dorazily jeřáby. Odklízení kamionu, který leží napříč všemi pruhy ve směru na Brno, ale potrvá tři až čtyři hodiny.

Policie odklání dopravu přes Humpolec. V místech se přesto tvoří kolony. Dálniční oddělení v Bernarticích hlásilo před osmou hodinou až sedmikilometrové fronty.

Dopravní agentura ABA radí řidičům sjet z dálnice na exitu 90 v Humpolci a vrátit se na 104. kilometru ve Větrném Jeníkově.

K sérii nehod mohlo přispět počasí. Dálnice je vlhká po chemickém posypu. „Sypače projely o půlnoci a kolem třetí hodiny ranní,“ potvrdil policista z Beranova.

Počasí komplikuje dopravu i na dalších místech dálnice. V okolí Brna silně sněží, řidiči musí jezdit velmi opatrně. Za Kývalkou se na 184. kilometru srazilo osobní auto s dodávkou.

Neprůjezdná je po havárii kamionu i hradecká dálnice D11 na 11. kilometru ve směru z Prahy. Dopravní agentura doporučuje objet místo přes exity 8 v Jirnech a 18 v Bříství.

zdroj ABA
Foto: ilustrační
Sdílet