Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou došlo k tragické nehodě, řidič osobního vozidla zemřel

K tragické dopravní nehodě došlo dnes 3. září dopoledne na hlavní silnici č. I/11 mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou. Nedaleko odbočky na Vlčkovice došlo ke střetu osobního vozidla Škoda Felície s polským kamionem.

Obě vozidla skončila po srážce mimo vozovku v poli, osobní vozidlo převrácené na střechu. Na místo události vyjeli v 10:40 hodin profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská a dobrovolní hasiči z Nechanic. Hasiči po příjezdu na místo vyprostili řidiče osobního vozidla, který utrpěl smrtelné zranění.

Řidič kamionu byl zraněn a převezen záchrannou službou do nemocnice. Zasahující hasiči zajistili škodovku proti požáru a odpojili autobaterii. Vyproštění a odtah obou havarovaných vozidel si zajistila specializovaná firma vlastními silami.

Dechová zkouška na alkohol skončila u řidiče nákladního vozidla s negativním výsledkem. Příčina a míra zavinění dopravní nehody je předmětem dalšího šetření. Celková hmotná škoda na vozidlech je odhadnuta na 600 tisíc korun, z toho na osobním automobilu činí 40 tisíc korun.

nprap. Anna Pešavová, Policie ČR

Po zadokumentování události hasiči odklidili ze silnice střepy a plastové části. Silnice je v místě události stále uzavřena a Policie ČR odklání dopravu přes okolní obce.

foto: HZS Královéhradeckého kraje

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet