Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na požár nákladního auta v Tvarožné bylo vysláno 5 jednotek

Pět jednotek hasičů dnes zaměstnal a provoz omezil požár nákladního auta na dálnici D1 u obce Tvarožná na Brněnsku. 

Hlášení o hořícím nákladním autě hasiči na tísňové lince převzali v 5.59 hodin. Na místo vyjely jednotky ze stanic v Pozořicích, Vyškově, Slavkově a v Zaoralově ulici v Brně. K uvolnění dálnice byl později přivolán i vyprošťovací automobil ze stanice v Lidické ulici v Brně.

Na 205. kilometru dálnice ve směru z Vyškova do Brna v odstavném pruhu hořelo vozidlo Tatra 815 s hydraulickou rukou a s nástavbou pro svoz dřeva. Oheň zachvátil hydraulické zařízení.

Hasičům se plameny podařilo dostat pod kontrolu dvěma vodními proudy, po dohašení a ochlazení žhnoucího mechanismu požár zlikvidovali v 6.48 hodin. K odtažení ohořelého nákladního auta museli nejdříve uvolnit zablokované brzdy. Vozidlo pak z dálnice odtáhli do Slavkova.

Požár, který zavinila technická závada, poškodil mechanickou hydraulickou ruku vozidla. Škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 50 tisíc korun. Po dobu hašení a odstraňování nákladního vozidla byl provoz na dálnici omezen do jednoho jízdního pruhu. Provoz v obou jízdních pruzích se podařilo obnovit v 7.46 hodin.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet