Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Ještědu soutěžili o nejtvrdšího hasiče v Liberci. Disciplíny TFA si zkusili i „úředníci“ z prevence

Dnes dopoledne proběhla v areálu skokanských můstků na Ještědu soutěž T.F.A. („Toughest Firefighter Alive“), což volně přeloženo znamená „Nejtvrdší hasič přežívá“.

Soutěž se skládala z tradičních disciplín a kromě statných a odvážných hasičů z výjezdu si v ní otestovali svou fyzičku i „úředníci" z úseku prevence. Celkem se na start postavilo 21 odvážlivců, na které čekalo rozvinutí dvou B proudů hadic, překonání bariéry, přesunutí závaží údery kladiva, běh s barely a v neposlední řadě výběh do schodů lemujících skokanské můstky. To vše samozřejmě v plné výzbroji a výstroji s tlakovou lahví na zádech.

První místo si obhájil liberecký šampión Jan Semerádt s výsledným časem 2,07,93. Stříbrnou příčku vybojoval Michal Čejka, který trať zdolal za 2,19,16. Třetí místo pak putovalo na odbor prevence, kde předvedl doslova úžasný výkon Jan Mandl 2,21,45. Všem velká gratulace!

Příští týden 12. 9. se uskuteční krajská soutěž T.F.A. v Jablonném v Podještědí, ze které vzejde vítěz celého Libereckého kraje.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet
Přiložené soubory
876cz.xls zobrazit online XLS 39 kB