Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Lštění na Benešovsku se střetl vlak s osobákem, jeho řidič byl těžce zraněn

Po 11 hodině dopoledne dostal dispečink středočeské záchranné služby hlášení o dopravní nehodě vlaku a osobního auta na vlakovém přejezdu ve Lštění – Zlenicích na Benešovsku. Na místo vyjeli rovněž hasiči ze stanice HZS Benešov a hasiči HZS SŽDC Praha.

Nikdo ve vlaku neutrpěl zranění, ale těžce zraněn byl řidič osobního auta. Na místo vyrazili záchranáři z Vranova a lékař ve voze rendez-vous z Benešova.

Muž se v době příjezdu hasičů a záchranářů nacházel již mimo vozidlo. Jednotka z Benešova zajistila místo nehody, poté si od jejího velitele zásah převzali drážní hasiči z Prahy. Jednotka HZS SŽDC Praha ve spolupráci s příslušníky HZS Benešov asistovala záchranné službě při oštetření řidiče. Hasiči ho následně transportovali ze sanitky do přivolaného vrtulníku LZS.

Po zadokumentování události bylo provedeno vyproštění osobního automobilu značky Peugeot, který po střetu zůstal zaklesnutý na nárazníku motorového vlaku.

Kvůli závažnosti zdravotního stavu pacienta byla na místo přivolána i letecká záchranná služba. Řidič osobního auta utrpěl vážné zranění hrudníku a žeber. Pacienta záchranáři po ošetření a zahájení léčby předali k transportu do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, uvedla Tereza Janečková, tisková mluvčí ZZS Středočeského kra­je.


Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži, které byly doplněny dopravní značkou „STOP“. Škoda byla odhadnuta na 20 000 Kč (10 000 vlak, 10 000 automobil). Provoz na trati byl obnoven ve 13.16 hodin.

Drážní inspekce

Sdílet